Farmors filmjölkslimpa

Egentligen är det ju inte farmor som receptet kommer ifrån, men det är som att den smakar som något farmor bakade förut. Det är efter många förfrågningar av Malin som jag tillslut lägger upp receptet. Hon blev kär i limpan vid första smakbiten(kändes fel att skriva ögonkastet).

Hur som helst så är denna limpa så himla enkel att göra och så oemotståndligt god så jag känner mig skyldig att dela med mig av den. Innan ni tittar på ingredienslistan så tänkte jag bara säga att jag alltid gör dubbel sats, alltså blri det två limpor. Det är för att det tar ju lika lång tid och blir lika mycket disk men du får två limpor ist.f, smart va? ;) Så har man bara ingredienser så att det räcker rekommenderar jag absolut att ni gör dubbel sats när ni ändå är igång. Egentligen så står receptet i måttet kkp, som betyder kaffekopp, men jag har räknat om lite på egen hand och detta fungerar då alldeles utmärkt för mig:

3.5 dl grahamsmjöl
3.5dl vetemjöl
1.5 tsk sal
1.5 tsk bikarbonat
3.5 dl filmjölk
ca 2/3 dl sirap, du kan ju känna efter själv hur söt du till att limpan ska vara.

1. Blanda alla torra ingredienser.
2. Tillsätt sedan sirapen och filmjölken, rör om.
3.  smörj två, eller en om ni ändå bara gjrode enkel sat, limpformar.
4. Häll/klicka i smeten jämt fördela i de två och jämt fördelat i varje limpform. Oroa dig inte över att degen/smeten, jag vet inte vad man ska kalla den pga av fastheten, är kletig, den ska vara kletig.
5. grädda lite under mitten av ugnen i 200 grader i ca 30 min. Den är mycket godare om den är lite lite degig i mitten istället för lite för mycket gräddad, enligt mig iallafall.

Limporna ska få färg, ganska gyllenbruna blir det, men är du osäker så testa alltid med en sticka. Känner du att du vill göra limpan både godare och nyttigare kan man alltid landa ner en dl solrosfrön, linfrön eller blanda olika frön, det kan t.o.m göra limpan ännu saftigare :)

Lycka till tänk bara på att hembakat bröd inte håller i ett skafferi lika länge som köpesbröd eftersom du förhoppningsvis inte blandar ner några konstiga pulver och ämnen osv.

Kommentarer
Postat av: malleballe!

yej! såå jag har längtat! jag ska göra den nu...om jag hinner innan emelie kommer. men jag funderar de där med sirapen betyder två tredjedelars dl eller om de är två till tre dl...jag prövar med 2dl iaf :D hahaha vi ses imorgon och tack för limpan! kram

2009-01-21 @ 15:28:08
Postat av: Anonym

haha skoja de vågar jag inte! 2/3 dl blirre :P

2009-01-21 @ 15:30:15
Postat av: Malin kusin

härlig blogg du har gjort. tänkte bara skicka en länk som kanske ger de lite utmaning. : ) http://lilyng2000.blogspot.com/2006/06/rainbow-cake.html

2009-01-21 @ 16:48:15
Postat av: jullanp

vilken smart idé att starta denna blogg :D

2009-01-21 @ 18:59:59
URL: http://jullanp.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag har ALLTId funderat vad kkp betyder, och ja har fattat noll verkligen, men nu vet ja ju! taaack :D

2009-01-22 @ 19:49:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0