Gamla hederliga potatisbakelser

Ugnen sätter du på 175 grader.

Ingredienser:
4ägg
4.5 dl socker
200g smält smör
2.5 dl mjölk
3 tsk bakpulver
6 dl mjöl

Det ovanpå:
200g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl marsankräm
ca 100g riven mandelmassa, ta så mkt du tycker är gott.
Lite kanel

Dags att gå till verket:
1. Vispa äggen och sockret pösigt
2. Smält smöret, häll i mjölken, häll i i äggsmeten.
3. blanda bakpulvret med mjölet och häll i allt i äggsmeten, rör om ordentligt.
4. In i ugnen ca 15-20 minueter

Dags för det ovanpå:
1. Rör ihop smöret, florsockret och vaniljsockret.
2. Följ anvisningarna på paketet och glr 3 dl marsankräm, det blir att du avnäder en av de två påsarna som finns. Ställ marsankrämen i kylen ett tag innan du blandar i det i smör/sockerblandningen, då blir den tjockare.
3. Riv mandelmassa i lagom mängd
4. När kakan har svalnat och inte en sekund tidigare brer du på "glasyren" och strör över mandelmassan.
5. Pudra över lite kanel så att kakan får lie finare färg bara, gå på känn. Kanelen för faktiskt allt dubbelt så gott.
6. Skär i rutor eller vad du känner för och servera, älska potatisbakelser alltså!

Goodluck

(jag glömde att t kort)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0