Fina chokladmuffins med vitchokladcreamcheese



Dessa muffins blev bara supergoda och jag älskar helt enkelt vitchoklad har jag kommit fram till.

Ingredienser för ca 18 st
6 msk smör
100g strösocker
2 ägg
2 msk mjölk
55 g mörkchoklad
25 g kakopulver

det ovanpå:
225 g vitchoklad
150 g creamcheese

Innan jag börjar ska jag bara säga att när det står angivet i gram hur mkt man ska ta av ngt så kan det verka lite jobbigt, men det står ofta på paketet, iaf på sockerpaketen, hur man räknar om i dl. Annars finns ju alltid vårat kära internet eller kokböcker, min gamla HKbok får ofta hjälpa till på denna fronten.

Hur att göra:
1 Placera 18 formar i en muffinsplåt eller 18 dubbletter på en vanlig plåt, sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör smör och socker vitt och pösigt tillsätt äggen ett i taget och rör om ordentligt mellan varje.
3. Rör ner mjölk och chokladen som nu ska vara hackad.
4. Nu är det dags för mjölet och kakaopulvret att röras ned.
5. Medan muffinsarna gräddas och sedan svalnar så smält chokladen över vattenbad, om du inte vet vad det är läs i ngt av de tidigare recepten.
6. Vispa upp creamcheesen lite så att dne inte är så hård, häll ner den smälta chokladen där i och blanda ordentligt.
7. Skeda upp creamcheeseblandningen över muffinsarna, det blir ungefär en matsked till varje.
8. Pudra över lite kakao så får de ett väldigt snygg konditorslikt utseende.

Enjoy!


RSS 2.0