Nutella muffins



Supergod smet, har inte hunnit smaka resultatet ännu, men en god smet är ju alltid en bra förutsättning haha. Jag har heller inte garnerat dem, för de var så varma när jag tog kortet.

Ingredienser för ca 12-14 st:

125 g mörkchoklad
100g smör
1 ½ dl farinsocker
1.25 dl nutella
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver

Garnering:
1 dl nutella
12 rostade hasselnötter (jag tar not orostade)

Hur att göra:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka chokladen.
3. Blanda smöret, farinsockret och nutellan till en pösig smet.
4. Tällsätt äggen och rör om.
5. Blanda de torra ingredisenserna, rör ner dem.
6. Häll i den hacka chokladen.
7. Fördela i muffinsformar, gärna dubbla om ni har det eller i en muffinsform. Jag ides ite göra ngt av det jag föreslår därför blev min väldigt fula.
8. Grädda ca 15 min mitt i ugnen, prova med en tandpetare eller om ni har en sådan där speciell baksticka om de är färdiga.
9. När de ha svalnat kan ni puffa lite florsocker över dem och sedan klica ut lite nutella på varje så blir de snyggare.

Nutella är så jäklarns gott! Lycka till.

Jokkis Cookies

Måste bara säga att dethär är ngt av det godaste jag vet och någonsin har bakat. Helt ärligt så vet jag inte en enda människa som inte har gillat dem!


Dessa är så lätta att göra och det blir så många så förhoppningsvis räcker de länge också, fast okej, inte om man har ett kakmonster till bror som jag har....

36 st brukar det bli när jag gör dem.

Ingredienser:
200g smör
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 ägg
100g mjölkchoklad, eller blockchoklad (all choklad går ju som att välja själv med smak, sort och mängd, jag gillar mkt och allt)
50g vit choklad
50 g mörkchoklad.
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker

Hur att göra:
1. Ugnen ska vara på 175 grader
2. Rör smör och socker, allt socker.
3. rör ner äggen, hacka även choklader. Jag har ett enastående tips när du ska hacka choklad. gör en öppning i förpackningen, helt långsidan t.ex, men ta inte ut chokladen därifrån, stoppa in allt i en plastpåse, lägg allt på ett underlag som inte ger något jag kallar "tillbakastuds". Vårat stengolv i hallen passar utmärkt. Sedan är det bara att ta skärbrädan där och och sitta och hamra. Ser väldigt stört ut men är kul och går fort. Några stora  bitar blir det ju alltid, då får man lov att anvnäda kniven ändå.
4. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och den hackade chokladen. Vänd ner tillsammans med det andra.
5. Klicka ut på en bakplåtspapperklädd plt (för att slippa disk) ca 1 msk per kaka. Det ser lite flummigt ut, men var bara lugn väl inne i ugnen händer mirakel och du får jäätefina cookies.
6. Alltså in i ugnen i sa 15 min. De är godast ganska ogräddade så det blri sega, egentligen en smaksak men men...

Lycka till och låt smaka, de rä fantastiska!

Hallongrottor

Hallongrottor alltså, så jäklarns goda och ändå så "vanliga". När jag fyllde år kände jag att bordet var så fullt med nymodigheter att mormor och morfar kanske inte riktigt skulle gilla vad de åt. Inte heller Pappa för den delen, han är som van vid sin mammas fikabröd.

För ungefär 30 st små:

4.5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker (häll på hur mkt du vill ha, jag går alltid på chans)
200 g smör eller margarin

Fyllning: ca 1 dl hallonnsylt, eller tryck ned så mkt ni vill.

Hur att göra:
(ugnen 200 grader)
1. Blanda alla torra ingrediener.
2. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt.
3. Arbeta ihop degen, jag använder oftast händerna.
4. Antingen låter du degen vara i kylen för att liksom dra ihop sig ett tag, eller så tillsätter du 1 msk vatten, det gjorde jag.
5. Rulla små bollar av degen, lägg ned dem i formarna, för en grop med fingret, fyll på med sylten.
6. Grädda ca 10 min eller tills du ser att de fått lite färg.


RSS 2.0